Kvinnor och vin

Foto av författare
Written By andreas

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Det känns som om jag borde skriva något mer än bara ett matrecept, även om det är nog så gott.

Fast jag har ju inget att säga om världsläget, så jag får väl dra ner det på ett personligt plan.

Jag jobbade idag också. Det var sådär. Däremot är jag mycket lycklig över en extra dag helg, känns lite som två julaftnar på raken.

Ikväll blir det kvinnobesök vilket betyder att jag måste jaga ut dammråttorna, gömma ölburkarna och hälla upp tetravinet i någon fin karaff (Castillo del Credos, 49:-. Gott men ser sunkigt ut).

Var jag ska göra av tvätten som fortfarande inte är torr vet inte ens en stor tänkare som jag.

skrivet av andreas i kategorin Dagbok | Oljud (2)

Korvstroganoff med vitlöksöverdos, 1-2 portioner

Det här ska man kanske inte äta om man ska ut på dejt eller överhuvudtaget träffa någon man vill göra intryck på. I övrigt är det bara köra på. Jag gjorde just denna rätt igår medans jag väntade på tvätten och på att få gå och se det lokala bandet.

Nåväl, följande ingredienser bör finnas i varje överdoserad korvstroganoff:

1 bit falukorv

Så mycket vitlök du kan avvara

2 lökar

2-3 dl vätska (blanda ex i creme fraiche och vatten/ mjölk

HEINZ ketchup (fick 5.000:- för att skriva det)

Salt, peppar

Olja el smör (jag steker jämt i olivolja plus lite smör)

Valfritt: Färska örtkryddor (el frysta)

Skär lök och korv som du vill ha dem och gör de redo för stekning. Ta samtidigt fram försvarliga mängder vitlök och ladda pressen.

Hetta upp en stekpanna eller stekgryta. Det ska gärna vara lite högre kant på än den jag brukar använda för spisen blir väldigt smutsig. Kör på ganska stark värme.

Häll på matfett och pressa på vitlök. Rör runt vitlöken i pannan innan du slänger i löken. Stek hastigt.

Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik vid sidan av.

Dags för korven. Sänk värmen något men inte för mycket. Häll på mer matfett om det behövs, men överdriv inte.

Pressa återigen ner mer vitlök och rör runt lite innan korven åker i.

Stek så att korven får lite lite färg, sedan kan du slänga i löken igen. Rör ihop.

Sänk värmen till medeltemperatur.

Vid det här laget borde cremefraiche alt. grädde eller mjölk stå redo. Först brukar jag späda med lite vatten i pannan. Jag vet inte riktigt varför jag gör det men jag har fått för mig att det frigör smakämnen.

Pressa ner en omgång vitlök till och följ upp med cremefraiche/ grädde/ mjölk, HEINZ ketchup, salta och peppra.

Rör ihop och låt det stå och småputtra i tio minuter eller så på svag värme. Medans man väntar på att maten ska bli färdig kan man med fördel ta en folköl och ett bloss vid fönstret, men det är inte obligatoriskt.

Servera tillsammans med makaroner, grönsallad och strö på lite örter på korvstroganoffen. Passande dryck till är vatten eller mjölk.

skrivet av andreas i kategorin Matlådan | Oljud (2)