Dagens pass i komfortzonen

I morse var det skönt att vara tillbaka på känd mark. Frun lät mig ha bilen så jag kunde åka till det källarliknande gymmet i utkanten av stan.

I omklädningsrummet sa jag God Morgon till trevliga Skäggmannen men han var på väg ut så jag var ensam på gymmet.

Den här morgonen körde jag ett slags mellanpass. Jag följer ju mitt program rätt slaviskt (utan stora resultat, mind you). Under mellandagar – vilodagar händer det då att jag slänger in ett pass jag helt hittar på själv. Den oprövade teorin bakom är att träna lite muskler som normalt inte tränas vid det vanliga programmet. Jag kan även passa på att köra lite teknikträning med låg vikt. I mitt fall är det oftast marklyft, som jag då kör på kanske 50% RM.

Idag inledde jag med några kettlebellsvingar. Därefter kollade jag noga så att ingen såg mig, innan jag testade maghjulet för första gången. Just då kom faktiskt en ensam motionär in, och han fick i full prakt se min tekniskt ofullständiga maghjulsträning. Nu tror jag kanske inte han var så intresserad av den.
Det finns hursomhelst en del att jobba med.

Jag fortsatte sedan med just lite teknikträning på marklyft. Den kändes bra. Ryggen var relativt neutral och båltrycket var i alla fall en bra bit på vägen.

Morgonen avslutades med triceps pushdowns och crunch.

Det var ett kort, bra pass. Kanske kunde jag ta i lite hårdare men jag vill spara energin till de tillfällen då jag kör det vanliga programmet. I grund och botten är jag trots allt en lat gubbe.

Morgonen kändes så bra att jag gav den en 8 av 10 och firade med en proteinshake.