Dagens improviserade pass med kettlebells

Jag behöver struktur och riktning i min träning. Det är förmodligen samma sak med hela livet egentligen. Får jag inte struktur blir jag vilsen och handlingsförlamad. Jag vankar av och an med tom blick och kan inte hitta min plats i världen.

Jaja, ni fattar. Idag kastade jag hursomhelst ut träningsprogrammet genom rutan och körde helt fritt*. Det blev kettlebellsvingar, benpress, bröstpress i maskin, hammarcurl och som avslutning på det hela drog jag till med en helt otippad triceps pushdown med rep. Helt galet.

Jag tänkte stanna upp lite vid kettlebellsvingen. Det är en fantastisk övning i sig och mycket bra som uppvärmning. Du kan läsa om den här för det orkar jag inte gå igenom just nu.
Övningen tränar flera muskelgrupper. Även flåset drar igång, åtminstone för äldre gubbar som jag själv.
När jag använder den som uppvärmning brukar jag bara ta en 16 kg kettlebell. Men använder jag den som en del i ett styrkepass skulle jag nog ta 24-28 kg kanske.

*Det är inte helt sant. Jag planerade upp passet i minsta detalj i min app från Styrkelabbet. Men ibland vill man bara köra lite fritt från programmet. Men kanske är det inte något att rekommendera.