Kan du norsk?

Jag har i några veckor jobbat med en liten större norsk broschyrproduktion. Det är roligt men det ställer till med kaos i huvudet på mig. Min hjärna blir överbelastad. För några veckor sedan hade jag besök från Holland och Tyskland. Allt växlande mellan engelska, svenska och väldigt lite tyska gjorde att jag pratade svenska med mina utländska besökare och engelska med servitörerna från Nyköping, när jag tog ut dem på middag efter arbetsdagen. 

Den norska produktionen går bra och det är roligt. Jag tycker alltid det är roligt att göra broschyrer. Men ord som “uke” och “kjempe” börjar ta sig in i huvudet . Idag kände jag ett lätt tryck mot vänster tinning och jag tänkte att jag kanske bara hanterar engelska och svenska i huvudet, annars blir det överbelastning. Ett tydligt exempel på detta var att jag häromveckan (uken) helt plötsligt hade glömt bort koden till jobbet. Jag var tvungen att ringa en kollega. Och då hade jag ändå slagit denna kod i nästan ett halvårs tid, varje vardag för det är oftast jag som är där först. 

Min stackars hjärna är skör. Jag har kommit till det stadiet att när jag lär mig något nytt, försvinner något gammalt. Det utesluter alla former av vidareutbildningar i framtiden för jag vill fortfarande minnas lite av min barndom.