Hail Satan

SpeedwayJag har på senare tid bevistat så många sportevenemang att jag utan tvekan skulle kunna kallas för fanatiker (dock utan anlag för huliganism).
I går var jag på fotboll, idag på speedway och i skrivande stund funderar jag faktiskt på att spela Fifa 14 på mitt PS4.

Sanningen är den att jag inte är speciellt fanatisk trots att jag har anlag för lokalpatriotism. Förvisso roas jag mycket att höra andra åskådare, ofta med bred Norrköpingsdialekt kommentera domarens intelligens samt ge tips om hur matchen ska skötas.
“Fan, spela på kanterna” och då och då “Äh fy fan, de måste ju bredda spelet.”
De är alla mycket kunniga och att lagledaren inte kommer upp i publiken för att få deras kommentarer är för mig en gåta.
Jag sitter bara hyperspänd och väntar på mål eller en femetta om det är speedway. Då hoppar jag som en ko som blir utsläppt på våren.

Var någonstans ville jag med detta inlägg? Jag vet att jag hade en tanke i början men jag, för att använda sporttermer, dribblade bort mig plötsligt. Helt plötsligt finner jag mig själv sjunga “Hail Satan” för jag lyssnar på Ghosts låt “Year Zero.”. Man kan säga att det gått helt åt helvete för en gammal döpt konfirmand.