Stilleben

Stilleben

Idag var fotouppgiften på kursen stilleben. En enkel förklaring på det är nog typ att fota föremål. Vi fick även ta med oss föremålen vi tänkte fota. Med sedvanlig eftertanke, 10 minuter innan lektionen började köpte jag således en klase banananer, några äpplen och en förpackning tvättmedel. Det sistnämnda behövde jag egentligen till senare men tog ändå fram under lektionen som exempel på experimentlusta.

Stilleben passar verkligen inte min impulsiva personlighet. Däremot är det ju en populär fotogenré, framförallt med all matpornografi vi översköljs av.

I ett exemplet ovan har dock min impulsivitet fått till ett stilleben. Jag såg en pinne som stack upp och tryckte med våldsam kraft dit ett stackars äpple. Till mitt försvar kan dock sägas att gäng fåglar hade samlats i bakgrunden under min misshandel av frukten. Nu undrar jag bara om fåglar äter frukt. Jag har aldrig sett det. Däremot har jag sett dem äta gammal kebab, brödsmulor och andra fåglar. Hursomhelst borde de verkligen äta frukt. Det är nyttigt för dem och finns nu på en påle nära dem.