Den koptiska pojken

Jag brukar ha rätt underliga, svårtydda drömmar. Ofta brukar jag försöka analysera dem och se vilka verkliga händelser och upplevelser som kan ha inspirerat till drömmen.

I den senaste jag minns har jag fått ett barn – inte genom en eventuell flickväns graviditet utan någon har helt sonika gett mig ett barn. En detalj i sammanhanget var att barnet och jag skälv var tvungen att döpas in i ett koptiska samfund. Jag hade bara en vag aning om vad koptisk var för något, annat än att jag visste att det hade något med religion att göra. Det visade sig vara helt rätt för kopter är den största kristna gruppen i Egypten. Pojken hade ett utländskt, kanske nordafrikanskt utseende så kanske hade mitt undermedvetna koll på detta mer i detalj.

Barnet levererades med en röd dopklänning och en liten möss som det stod Telo på. Nu är ju Christopher Telo mittfältare i IFK Norrköping så jag är rätt säker på var det intrycket kom ifrån.

Jag minns att jag i drömmen hade problem med vad barnet skulle heta, samt vem som skulle brodera det nya namnet på mössan. Jag kom dock på ett namn, som jag dessvärre glömt bort.

Drömmen slutade lyckligt i solskenet där jag tittade på när den lille pojken åka kickboard. Tydligen var vi nu båda kopter, så allt var i sin ordning.