Den aktiva, trettiofemte dagen

Bildcollage

Idag har varit en aktiv dag. Jag började den lite lätt med en morgonpromenad på en halvtimme vars mål var att förbättra frukostmöjligheterna. Jag kunde nämligen inte riktigt se mig börja dagen med en knäckemacka. Istället gav mig promenaden möjligheten att äta äggröra med lök och tomat.

Efter lite seriekoll och nyhetsläsning fortsatte jag dagen med dammsugning. Det är sällan jag dammsuger hela lägenheten, utan mer de delar av den där jag tänker att jag inom den närmaste tiden kommer befinna mig. Jag gick inte så långt att jag moppade, för man behöver ju inte överdriva. Däremot vattnade jag växterna. Nu när jag är över 40 försöker jag vara tillräckligt mogen för att hålla växter vid liv och än så länge vill jag nog säga att jag lyckats. Lite tveksam är jag till kaktusarna för jag tycker det är svårt att avgöra hur bra eller dåligt de mår.

Städning och vattning tömde ur den lilla energi som äggröran gett mig, och framåt halvtvå var jag hungrig igen. Det blev en grönsakspaj som jag slängde i mig innan det var dags att fortsätta dagen.

Nästa punkt på schemat var att gå ut med min grannes hund, som vi kan se på bild här ovan. Vi kommer bra överens men han är lite svår att hålla emot när han ska leka och bita på kopplet. Lite rädd är jag också för att bli av med armen, om han skulle råka missta min arm för kopplet. Jag vet inte exakt hur detaljerad hundars syn är. Hursomhelst kom jag tillbaka med båda hund och alla extremiteter i behåll.

Jag gick sedan vidare in till stan och Arbetets Museum. Efter dagar av serietittande och lite allmän dekadens kände jag att mitt psyke behövde ett stycke kultur. De brukar ha trevliga fotoutställningar och denna gång var det om människor som blivit över hundra år.

Utställningen följdes upp av en promenad på stan och sedan fika med en kompis. Det gick skapligt bra, även om jag spillde ut en tredjedel av min latte och förmodligen ansågs bete mig lite stökigt.

Nu känner jag att det känns som ytterligare en aktivitet att bara skriva detta blogginlägg så jag sammanfattar resten av dagen med korta ord:
– En promenad till.
– Fotoutflykt.
– Bloggskrivande.

God kväll.