Den händelsefyllda dag tjugofyra

Nu sitter jag här, lite mer än 24 timmar efter mitt prat om att man inte ska hetsa fram en text precis innan man ska lägga sig med att – just det.

Fast jag kan till mitt försvar säga att det här är i princip det första tillfället jag haft att skriva i dag.

På jobbet kan jag inte skriva för jag har förvånansvärt hög arbetsmoral. Och under lunchen promenerar jag för jag pallar inte att gå och sätta mig vid datorn igen.

Efter jobbet var jag så trött, pga av pinsamt dålig sömn natten innan och var tvungen att gubbvila på soffan när jag kom hem. Knappt hann jag sedan gnugga sömnen ur ögonen innan det var dags att träffa vänner på stan för middag och sedan en föreställning där Mårten Någonting hade en trivsam föreställning stå upp komik.

Kanske hade jag kunnat hoppa över gubbvila. Men då hade jag å andra sidan kanske inte suttit här nu.

Det var en bra kväll överlag, trots att allt gick i ett. Middagen var god, men fick avslutas lite hastigt pga av tiden. Vi försökte tappert dra i oss den andra ölen som vi lite optimistiskt beställt in lite för sent. Den blev inte fullt så njutbar som öl kan vara och orsakade mer uppsvälld mage.

Stå-upp-föreställning var, såvitt jag minns min första någonsin. Den fyllde sin funktion. Jag skrattade ibland och funderade ibland. Mot slutet funderade jag mest på om jag skulle hinna till Coop innan det stängde för att köpa mjölk. Det gjorde jag inte, och tog en 20 minuters omväg till macken.

Min liv må vara fattigt och enahanda ibland, men att vakna en morgon utan mjöl eller ännu värre ost – där hoppas jag aldrig hamna.