Dag femton hade en kvartsfinal

Ikväll var jag åter igen på en basketmatch med en vän. Det var mer spännande än förra veckan då detta inte var något mindre än en kvartsfinal. Egentligen var det på tok för spännande för en nervsvag man som jag själv, då poängställningen var på tok för lika när slutet närmade sig. Mycket riktigt höll jag på att snava i trappen efter matchen och var bara en hårsmån från att plantera mitt ansikte i betongfundamentet.

Lyckligtvis klarade jag mig och lyckligtvis vann Dolphins denna första match i slutspelet. Redan efter två matcher känner jag varmt för laget. Jag har anlag för lokalpatriotism och tar lätt till mig stadens lag. Däremot har jag svårt att lära mig namn och min vän fick flera gånger förklara om reglerna för mig. Min entusiasm har inga skavanker dock och jag kan klappa händerna även åt de minsta petitesser. 

Allt som allt känns både dag 14 och 15 riktigt bra, betydligt bättre än 11 till 13. Längre bak än så minns jag inte, tack och lov – troligen skulle det vara riktigt deprimerande.