Dag fjorton med en bäverhistoria

Idag var jag ute och gick med min framtida lunchhund.  Grannen var också med. Det blev en lång promenad och under den uppenbarade det sig att min granne varit en av de drivande krafterna när det gällde att rädda en bäver som blivit fast i Strömmen här i Norrköping. Tydligen var det så att bävern liksom var fast mellan två vattenfall och det fanns ingenting som bävern i normala fall åt, tillhanda. 

Min granne skötte om det stackars djuret i tre månader. Hon kollade upp vad den åt, hon pratade med kommunen, bäverexperter och alla möjliga. Tillslut genomförde hon en dramatisk räddningsaktion som endast var genomförbar, för att djuret blivit så vant vid henne och att hon brukade komma med mat.

Bävern kom alltså in på den bra delen av Strömmen och lever förhoppningsvis nu sitt liv i mer traditionell bäverstandard.

Det var en trevlig historia att höra så här på måndagskvällen och jag fick se alla platserna som var viktiga för själva handlingen. Jag vet att jag läste en del om bäverdramat när det pågick men hade inte en aning att en av dess huvudpersoner bodde så nära inpå.

Nu hoppas jag att resten av veckan kan bjuda på överraskningar och att man lär sig saker man inte visste förut. Dock förhåller jag mig i vanlig ordning skeptisk till att det blir så.

1 tanke på “Dag fjorton med en bäverhistoria”

Kommentarer är stängda.