Min hobby

Idag har jag tänkt lite på om det inte är dags att skaffa sig en hobby eller åtminstone gå en kurs. Det är ju både trevligt att lära sig något nytt och träffa folk (ibland). Kanske kan jag även träffa min framtida fru och modern till mitt barn.

När jag funderar på att gå någon kurs tänker jag ofta på något som ligger lite längre ifrån mig. Det spontana skulle ju annars vara att gå på “Lär dig syra grönsaker”, “Östergötlands industrihistoria på 1940-talet” eller “10 Trapistöl du aldrig hört talas om”. Dock känner jag att matlagning, historia och öldrickande behöver jag knappast gå några utbildningar på – jag fortbildar mig själv.

Jag har bollat med så vitt skilda ämnen som aktiekunskap, båtnavigation och silversmide. Fast de ämnena ligger kanske lite väl långt bort, i alla fall aktier och båt. Det är ungefär lika stor chans att jag kommer köpa aktier som att jag kommer köpa en båt. Jag är en fattig landkrabba och har inga avsikter att ändra det. Silversmide skulle kunna funka men ja – jag kan inte riktigt se mig göra det.

Idag när jag påbörjade en episk lång promenad kom ett nytt alternativ för mitt sinne: Fågelskådning. Intresset hade byggts upp under helgen pga en fågel jag såg som jag inte kunde identifiera. Nu ska sägas att det finns enormt många fåglar jag inte kan identifiera. De flesta faktiskt. Jag har oftast ingen annan beteckning än just “Fågel” på hela arten.
I alla fall fångade just denna okända fågel mitt intresse, så pass att jag började överväga en framtid med att stå med en kikare och kolla hägrar på Tåkern.
Som framtida intresse och hobby är det inte helt oävet.
Jag tycker ju om naturen oftast och jag tycker skapligt om de flesta djur. Och fåglar låter ju så trevliga när de sjunger (förutom kl. 4 i träden utanför mitt fönster).
Dessutom hade jag en kort karriär som fågelskådare i min ungdom. Jag tror jag tyckte det var roligt och jag vill minnas att vi matade örnar. Det kan dock vara en efterhandskonstruktion för att få det verka mer intressant än vad det var.
Summa summarum tror jag att jag är på rätt väg att hitta en aktivitet som kan passa mig.En vän påpekade dock att jag redan har en hobby, som jag till och med tjänat pengar på tidigare, och att jag kanske skulle försöka ägna mig mer åt det – bokskrivande kanske.
Det kan ju vara sant men jag kan ju alltid skriva en bok om fåglar, så fort jag gått grundkursen.

Nej, nu orkar jag inte med den här dagen mer. Den har varit produktiv med 1,5 mils promenad, matlagning två gånger, disk och inläggning av gurka. Nu orkar jag inte mer! God natt!

1 tanke på “Min hobby”

Kommentarer är stängda.