Grillfesten

rohebos

Så igår inträffade slutligen grillfesten. Det var trevligt. Jag och vännen var ansvariga för korvgrillningen och tog jobbet på stort allvar. Vi mötte alla problemen med att servera mat: “Öhh, chorizon går åt som fan, säg att ostkorven är bäst” och när både ostkorven och chorizon fick lite hög omsättning “Kom igen, gör reklam för Brittas stekkorv nu”.

Överlag gick korvfördelningen bra. Själv tog jag Brittas stekkorv. Min hunger var något begränsad för jag hade varit lite stressad under dagen. Det tar på kropp och psyke att anordna fest, framförallt när man som jag är en lite desorienterad person. Troligen skulle jag inte göra mig ett stort namn som festfixare. Jag skulle alltid glömma att köpa något eller glömma att bjuda in någon.

Alla verkade mätta och glada när festen började ebba ut. En utvald skara fortsatte sedan hem till mig där festen fortsatte runt mitt matbord. Vi drack några Trappistöl och lite vin. Det var trevligt och glatt. Efter att större delen av gänget gått hem satt jag och min kollega kvar och filosoferade lite. Han bor på landet och behövde sova över hos mig. Det är ganska praktisk. Han är en äldre man och ganska morgonpigg, och när han går upp på morgonen känner han att han måste göra. Och förvisso kan synen av en gråhårig man i kalsonger verka lite stötande på morgonen, men han hade i vanlig ordning diskat och börjat med frukosten.

Nu är jag återigen ensam med katten. Han verkar lite trött idag för han har väl inte sovit helt optimalt med två snarkande män i hans vanliga rum. Det är helt ok, husse är med lite trött.

På bilden ser vi min förvirrade vän, mina andre vän som vet hur förvirrade vi är, och jag själv.