Från kaos till korv

Idag var jag och en vän och handlade inför firmans grillfest på fredag. Det var jag själv som propsat för att vi skulle åka då jag inte litar på någon annans kvalitetsmedvetenhet när det gäller råvaror. Lite storhetsvansinne måste man ha. Kanske kunde det även verka vettigt då vi inom våra respektive tjänster kan verka vara strukturerade och organiserade. Det är vi också och det har tagit år att bygga upp. Och den enda anledningen till all denna struktur är att vi båda bär på kaos inom oss. Våra psyken är motpoler till allt som har med organisation att göra.

Vi hade en lista som vi lagt ner vår själ i att göra och vi höll tag i den som den sista droppen vatten. Det var nog i sig inte en svår lista att följa och vi lyckades ganska bra till en början. Det var ganska tydliga regler hur vi skulle jobba med inhandlingen – Man skulle identifiera varan, bestämma antal, stoppa ner den i kundvagnen och stryka den från listan. Gärna skulle vi repetera inför varandra vad vi nyss stoppat ner.

Fallgroparna var många. Någon gång snöade vi in på en stekhäll för 12000 som vi båda ansåg som ett gott köp. En annan gång var vi tvungna att diskutera vilka som är de bästa krossade tomaterna och en tredje gång gav vi oss ut på en vild jakt efter en surkålshylla, som vi hört talas om. Inget av det hade egentligen med grillfesten att göra och till slut samlade vi oss, och ledde tillbaka vår färd enligt Listans direktiv.

Vi klarade oss rätt bra, även om svetten lackade och våra sinnen uppfylldes av allt mer stress. När vi till slut stod vi kassan hade vi gett upp på ett par varor, men som genom ett herrens mirakel uppenbarade de sig precis vid kassan. Vi kände att herren vad med oss och även om jag inte riktigt förstod varför min vän tyckte vi behövde 4 liter tändvätska tog jag vår inköpstur som en succé, trots att vårt partnerförhållande i sammanhanget möts av viss skepsis av en annan kollega som känner oss väl.

Vi gick vidare till Systembolaget, där allting fortlöpte nästan klanderfritt förutom att vi höll på att köpa alkoholfri öl. Misstaget parerades skickligt och det enda kvarvarande hindren var att min lite mer kommunistiske kollega prompt ville ha ekologiskt vin. Det gick inte hela vägen utan tillslut fick vi nöja oss med Fairtrade.

Kvar stod bara korven, trodde vi. Vi nöjde oss såklart inte med vanlig Scankorv utan det skulle vara lokalt och från en charkbutik. Första vi gick till visade sig vara helt out of korv. Det chockade oss men jag tog kommandot och beordrade kollegan att åka till en annan. Där gick det bättre, även om vi tömde företagets lager på korv.

När vi kom tillbaka till firman kände vi oss lite som hjältar. Vi hade slutfört vårt uppdrag med heder, även om det förmodligen skulle bli den dyraste korvgrillning som någonsin inträffat. Vi packade in varorna, skröt lite om varorna vi köpt och klagade någon på psykisk utmattning. När vi tog vår välförtjänta kopp kaffe badade vi i kollegornas beundran för vår gärning, ända tills vi såg på Listan att vi glömt coleslawn. Allt vår gärning förintades till noll. Återigen var vi de förvirrade typerna som gick med kaos. Vår vän hade rätt.

2 tankar på “Från kaos till korv”

Kommentarer är stängda.