Om gym vs roddklubbar och en del annat

Den sista tiden har jag inte pratat mycket om träning. Det är inte så konstigt för det har verkligen inte varit så extremt mycket träning, mer sådant vi kan se här på bilden till höger.

Bilden är från  fredags då vi hade firmafest. Jag ingår i festkommitén och tydligen kände jag ansvar nog att stanna kvar ända till klockan tre.
Trots att jag på bilden ser lite skamsen ut var det väldigt trevligt. Det var god mat, en del lite för långa tal och trevliga kollegor.
Fast jag är inte på långa vägar rustad för att hålla på ända till klockan tre.

Tack och lov är det bara firmafester två till tre gånger per år.

Oh well. Idag lyckades jag iallafall pallra mig iväg till gymmet. Jag har inte varit där på ett par veckor så jag kände viss oro att jag helt sonika skulle klappa ihop.
Det gjorde jag inte, såklart annars skulle det vara jättekonstigt om jag satt här och skrev. Tvärtom fick jag en god stund tilsammans med min hat-kärlek roddmaskin. Jag rodde en sex, sju kilometer  och sedan blev det ett par kilometer till på crosstrainern. Allt som allt blev det nog 50 min motion och det känner jag mig ganska nöjd över.

Ibland undrar jag och för all del andra varför man går till gymmet när det är sommar. Man kan ju cykla, gå eller springa alldeles utmärkt utomhus. Nu promenerar jag ju som satan ändå, men jag skulle ju exempelvis kunna ro i en riktigt båt. Det finns till och med en roddklubb precis i närheten. Fast ärligt talat har jag inte sett någon aktivitet där sedan Socialdemokraterna satt vid makten.  Hmm, stängde borgarna roddklubben?
Anyways, nu ska jag inte komma ifrån ämnet. Det är jag annars bra på.
Men -en bra sak med gym, trots att de är så ogudaktikt tråkiga, är att det är bekvämt. Sedan är det precis som när man går till jobbet, åtminstone för mig, att man går in i jobb-läge eller som i gymmets fall, i träningsläge. Jag har flera gånger slutat på gym för att försöka träna hemma. Det har utan undantag gått åt skogen. På senaste tiden har jag för övrigt också tänkt på att sluta gymma och träna på egen hand.

En vacker dag ska jag börja lära mig av mina misstag.