Kulturnatt eller plöjnings-sm?

Jag har svåra beslut att fatta inför framtiden. Kulturnatten i Norrköping och plöjnings-sm inträffar nämligen samtidigt. Det förstnämnda har jag inte missat på flera år och är ett intresse av rent privat natur. Det senare är jobbmässigt, samtidigt som jag skulle vilja gå på det.

Jag måste helt klart meditera över detta.

Övrigt som händer i den här ouppdaterade delen av livet är att jag varit ute vid Bråviken ikväll med en vän, fikat och tittat på vattnet. Vi trodde ett tag vi såg en delfin för något rörde sig snabbt över vattnet. Sedan kom vi till en gemensam slutsats att delfiner inte nödvändigt rör sig snabbt över vattnet. Det var en fågel men det flög jävligt lågt.

I övrigt var det såhär fint:IMG_1158

Sökmotortermer

Jag hade tänkt sluta skriva för kvällen men så satt jag och kollade på vilka sökmotortermer som lett folk till min webbplats, alltså vad folk sökt på för att sedan hitta hit. Nu censurerar väl Google, som har hand om 99,8% av världens sökningar de flesta söktermer, men en del kommer fram – alternativt är de från en annan sökmotor. Vilken denna skulle vara vet jag inte.

Sedan gammalt har jag tyckt om att hjälpa de som sökt sig hit med svar på deras söktermer. Hursomhelst hittade jag detta ikväll:

screen

  1. bilder äldre män med runtansikte med skägg
    För det första är runtansikte två ord – själva motsatsen till en särskrivning. För det andra: Äldre man med runt ansikte och skägg kan du vara själv.
  2. tankevurpor jag 
    Ja, det kan jag relatera till. En tankevurpa kan vara att hälla i det gamla kaffet i behållaren när man egentligen ska fylla på med vatten, en annan kan vara att man slänger ner strumpor i toaletten när man går och plockar lite eftersom man rent mentalt befann sig vid tvättkorgen just då. Har hänt kompisar till mig.
  3. vad gör en internationell marknadsförare
    De skickar ett mejl i veckan till en kontakt i ett annat land – i övrigt gör de lika lite som en vanlig marknadsförare.

Så, det var dagens välgärning. Tack för mig.

Skrivandets våndor och glädjeämnen

drunkauthors

Idag träffade jag Joakim och vi hade ett nytt skrivpass. Vår vana trogen träffades vi på en pub, beställde öl och fällde upp laptopsen. Om någon av mina två till sju läsare ska tro att det hände något mer dramatiskt än så måste jag göra er besvikna. Det var business as usual.

Vi går snabbt igenom senaste skrivuppgiften, blir förtvivlade över att vi inte kommer något vart, diskuterar fram och tillbaka, kommer på nya idéer, slaktar gamla och så vidare.

Det är ibland frustrerande att slakta så mycket av det man skrivit men samtidigt måste man göra det för att komma framåt. Inget av det man skrivit är onödigt. Det är träning.

Och sakta men säkert går det framåt. Vi har både skrivit och förkastat så mycket. Plötsligt händer det kan man tänka eller också inte. Det roliga är processen. Jag sa att vi kanske inte är klara med den här boken förrän vi är kring 72 och världen gått under i atomkrig (eller Pokemon-apokalyps fyller jag i i efterhand).

Idag var dock en ovanligt givande session. Det har vi sagt 23 gånger förut men det gör det inte mindre sant.

Efter passet stannade vi kvar och pratade privat. Det brukar vi inte göra. Men idag var kanske en sådan dag som man var tvungen att vädra det som är bra, och det som är dåligt. Vi blandade diskussion och skratt så nästan tarmarna brast. Sånt behövs också.

Sedan cyklade jag stilla hem i natten på min ihopfällbara cykel, fångade en Pokemon och sitter nu redo att skapa vidare på vår storslagna epos.

Nej vars, det var inte natt, jag fångade ingen mer Pokemon och jag ska inte skriva mer ikväll. Det är fan asjobbigt.

Puss.

Vår hjälte avslutar sin semester

Så idag var första dagen på min evighetslånga semestervecka. Seriöst hade jag faktiskt klarat en vecka till utan större problem. Samtidigt är det bra för mig att ha fasta rutiner. Jag ska inte släppas för fritt.

Arbetsveckan började med uppenbarelsen att två stora projekt har en betydligt snävare deadline än jag först hade räknat med. Fast det är bra med snäva deadlines. Jag har alltid varit glad i dem och kommer förmodligen vara det till nästa gån någon undersöker mitt blodtryck.

Kvällen ägnades och cyklande, promenad och andakt i både Nyköping och Norrköping. Och med andakt menar jag att jag jagade Pokemon. Det blev en jaktmässigt god kväll.

Om jag nu ska bibehålla dagbokstemat kan jag även säga att jag åt omelett till kvällsmat, med lök- och tomatsallad. Sedan studerade jag om mjölk verkligen är så nyttigt som vi fått intutat i oss och det finns snygga överdragsbyxor att ha på sig på vintern. Efter det var det slut med nöjena och jag satte mig och ägnade en stund åt det litterära projektet som jag och vännen Joakim har.

Nu ska jag lägga i kvällssnusen och kanske kolla på en serie. Roligare avslut än så erbjuder jag inte idag. God natt!