Inlägg, en kväll i januari

Nu har jag fått över det mesta av mig gamla blogg. Mitt intresse för att lägga in grönsaker i olika former av vätska tycks hålla i sig; Likaså mina perfekta ordvändningar som syftar till både inläggningar och blogginlägg. Det är helt enkelt för bra för att låta bli.

Under kvällens inlägg ska jag försöka hålla mig ifrån syra. Det skulle kunna vara ytterligare en rolig anspelning men det betyder bara att jag ska göra ett par marinader.

En av dem är grillad paprika i marinad. Den andra är ost i marinad. Jag är fullt medveten om att ost inte är en grönsak. Dessutom kan ost, till skillnad från grönsaker med fördel ätas utan att ha varit i en marinad, inläggning eller whatever. Men ibland vill man piffa till det lite.

Det hela beror på att vi till lunch imorgon ska ha en plocktallrik, hemma hos mig – precis som man får på puben. Den kommer bara vara lite godare och drickat kommer vara lite tråkigare.

Själv väntar jag med spänning på hur det ska gå. Kanske kommer ett inlägg senare ikväll som heter ”Ett par inlägg utan syra”. Fantastiskt roligt. Eller inte.

Dagens inlägg

Färsksaltad slanggurga och inlags rödlök

Tills jag importerar min gamla blogg är min förhoppning att fokus skiftar från självförakt, träning och katt till inläggning av grönsaker.

Mitt intresse för att lägga saker som moder natur producerat, i glasburkar med ex. syra vaknade till strax efter nyår. Nu är det första tanken när jag vaknar på morgnarna: Vad ska jag lägga in idag?
Det är min klara åsikt att grönsaker ska ätas inlagda.

Idag blev det inlagd rödlök och färsksaltad saltgurka. Jag har tagit recepten från nätet, men återberättar dem här ur minnet.

Snabbinlagd rödlök
1 msk ättiksprit, 12%
1 msk limejuice
1 msk flytande honung
3 msk vatten
1 st rödlök
Blanda ihop de flytande ingredienserna. Skär rödlöken tunt. Blanda samman allt i en söt liten glasburk. Låt stå över natten. Enjoy!
Jag provade även en variant med scharlottenlök och vitlök. Lite starkare smak men ändå gott.

Färsksaltad slanggurka med basilika
2 st slanggurkor
1 lit vatten
0,75 dl salt
Basilika
Blanda samman vatten och salt. Rör om i ett par minuter så det löses upp.
Skär upp gurkorna i lämplig storlek. Ös ner allting i en söt glasburk och låt stå ett dygn.