Låg puls

Jag inledde slutet av semestern ganska starkt, åtminstone i jämförelse med den dekadens som präglat min tillvaro på senaste tiden.
Ena dagen tränade jag styrketräning och den andra provade jag på något nytt (för mig) som kallas lågintensiv träning. Jag är ju ganska förtjust i lågintensiva sysslor så den sistnämnda tränigsformen borde passat mig alldeles utmärkt. Det gjorde den också.
Från vad jag förstår innebär det att man ska se till att hålla en låg puls när man tränar. Jag vet inte hur exakt pulsmätaren på motionscykeln är men det var iallfall ganska intressant att stirra på hur pulsen hoppade upp och ner och kämpa med att hålla den nere. Snarare, inte kämpa med att hålla den nere. Det var mer att trampa så långsamt att om det vore en vanlig cykel skulle man inte ens ha fart att hålla sig upprätt. Jag märkte också att pulsen dök ganska bra när man tog djupa andetag. För att vara en ganska o-jobbig träningsform blev man anmärkningsvärt svettig. Det kan dock bero på att en gubb(jävel) flyttade en fläkt som svalkade mig rätt bra. Jag sa inte till honom för det skulle inneburit att jag avbröt den bra musiken jag lyssnade på. Istället blev jag svettig och arg och det blev stora problem att hålla koll på pulsen.

Misslyckade semesterplaner

Nu blev det en lite längre paus än jag tänkt är. Tiden går så fort när man har roligt.
Jag har haft semester i två veckor. Den hade jag tänkt spendera på träning och hälsosamt leverne. Det gick sådär. Något träningspass blev det och ganska många promenader men jag måste nog finna mig i att min plan för semestern misslyckades å det grövsta.
Förra veckan var jag däremot i Skåne och träffade Psykologen och hennes trevliga vänner. Nu är det inte i egenskap av psykolog jag träffar henne, även om det säkert också skulle vara nyttigt, utan som vän.
Det var roligt. Vi var på lokal. Jag lagade mat åt Psykologen och hennes vän medan de satt och drack rödvin. Dagen efter var jag lite dålig. Tror det berodde på det halva glaset rödvin jag drack, öl blir man ju inte sjuk av.
I morgon börjar jag jobba igen. Jag kör en mjukstart med två veckor jobb och sedan en veckas semester till. Då ska jag bara träna och äta rotfrukter.