Arvid online

Vid sidan av min ganska långsamt framskridande bokprojekt (som har arbetsnamnet ”Bli klar någon jävla gång då”) håller jag även på en del med noveller. När jag säger en del menar jag att det har hänt att jag suttit och filat på en novell.

Hursomhelst är det tänkt att de ska handla om min gamla vanliga huvudperson, Arvid Carlberg, och om hans liv innan ”Skejtarböckerna” drar igång. Jag har tänkt att lägga ut de en efter en online här, när jag börjar känna mig nöjd med dem. Jag gissar att det kan dröja allt från en vecka till 22 år.

Italienska för nybörjare

Eftersom jag förstörde den gamla bloggen börjar jag om helt på nytt. Man kan säga att den gamla är på reparation. Man kan också säga att jag stängt den gamla bloggen på grund av att jag inte står ut med att se alla ”?” som har ersatt de fullkomligt normala bokstäverna ”å, ä, ö”.

Jag skulle vilja säga att jag jobbar på problemet, att jag försöker hitta en lösning så det ordnar sig. Men jag har på tok för stor självkännedom för att säga en sådan sak.

Så jag börjar om från början, med korrekta bokstäver.

Trots att det var längesedan jag uppdaterade har det inte hänt så mycket. Den stora världsomvälvande upplevelsen är väl att jag börjat en kurs i italienska. Med mitt relativt innehållslösa liv går jag igång på sådana saker.

Jag har inte lärt mig så mycket än. Jag kan räkna till tio (uno, due, tre, quattro, cinque, sei, sette, otto, nouevo, diece), presentera mig och beställa en öl (eller snarare, jag kan beställa allt mellan en och tio öl).

Det kommer jag långt på.