in Inläggningar

Dagens inlägg

Färsksaltad slanggurga och inlags rödlök

Tills jag importerar min gamla blogg är min förhoppning att fokus skiftar från självförakt, träning och katt till inläggning av grönsaker.

Mitt intresse för att lägga saker som moder natur producerat, i glasburkar med ex. syra vaknade till strax efter nyår. Nu är det första tanken när jag vaknar på morgnarna: Vad ska jag lägga in idag?
Det är min klara åsikt att grönsaker ska ätas inlagda.

Idag blev det inlagd rödlök och färsksaltad saltgurka. Jag har tagit recepten från nätet, men återberättar dem här ur minnet.

Snabbinlagd rödlök
1 msk ättiksprit, 12%
1 msk limejuice
1 msk flytande honung
3 msk vatten
1 st rödlök
Blanda ihop de flytande ingredienserna. Skär rödlöken tunt. Blanda samman allt i en söt liten glasburk. Låt stå över natten. Enjoy!
Jag provade även en variant med scharlottenlök och vitlök. Lite starkare smak men ändå gott.

Färsksaltad slanggurka med basilika
2 st slanggurkor
1 lit vatten
0,75 dl salt
Basilika
Blanda samman vatten och salt. Rör om i ett par minuter så det löses upp.
Skär upp gurkorna i lämplig storlek. Ös ner allting i en söt glasburk och låt stå ett dygn.