Tjugotre dagar och tankar på skrivande

Min vän, chefen i exil påpekade att jag verkade ha lite av en bloggtorka. Hon gav som förslag att jag skulle skriva lite om mitt tidigare, mer omoraliska leverne. Jag tackade för tipset men påpekade att det inte var den typen av blogg. Yngre kan ju trilla in här av misstag och de ska inte behöva utsättas för omoral förrän de är äldre än 18 åtminstone. Vill hon läsa snusk kan hon istället läsa om Fifty Shades of Grey.

Lite rätt har den gode vännen dock. Det kan mycket väl verka vara lite av bloggtorka här. Dock beror det inte så mycket på bristande inspiration som att jag inte behandlar skrivandet som jag vet att man ska göra.
Exempelvis är det dåligt att försöka skriva något precis innan man ska lägga sig. Då vill man bara bli klar. En annan sak är att ha dålig utrustning. Jag har en ipad och en bärbar dator hemma. Ipaden är inte direkt gjord för mycket längre skrivande än ” 🙁 🙂 :/ ” och dess rättstavningsfunktion är bland det mest irriterande jag upplevt sedan man först stötte på caps- och numlock. Den bärbara datorn å andra sidan är i så dåligt skick att den helt utan förvarning fryser. Man får med växande panik sitta och titta på en A4-sida fylld av osparad text och undra om man kommer vara tvungen att stänga av datorskräpet på det dåliga sättet.
En annan sak som är hämmande med skrivande, kanske inte så mycket blogginlägg men med längre texter är att sitta hemma. Det är framförallt sant om man som jag är lika lätt distraherad som en hundvalp. I en perfekt värld skulle jag sitta i en ödslig stuga och skriva mina texter på en ordbehandlare, utan möjligheter till Internetuppkoppling. Tills vidare nöjer jag mig med att försöka skapa lite arbetsro i mitt kommande arbetsrum.
En sista sak är att inte sitta och vänta på inspiration. Är man seriös med skrivandet är det bara att behandla det som ett jobb, med rutiner och fasta ramar.

Trots dessa visdomsord från mig själv vet jag att jag bara om någon dag kommer sitta och panikskriva framåt kvällningen. Förmodligen kommer det vara på läsplattan medan jag desperat försöker få igång Viaplay på mitt ps4.

Det är en sak att lära – en helt annan att leva som man lär.

Makalöst vilka klokheter man kan komma med om kvällen. Jag är förvånad själv. Kanske beror det på monsterpromenaden jag tog efter jobbet idag – en promenad som självaste mästergångaren Einar Rothman inte skulle sett snett på.

Gångfinal 1908

”1908 3500 metre walk final” by photographer of IOC – Official Olympic Report. Licensed under PD-US via Wikipedia