Drama med fåglar

ugglaOlika typer av fågerdraman förföljer mig sedan jag yppade att jag ibland funderar på att börja med fågelskådning.

Imorse så jag exempelvis en död uggla. Det är inget jag förväntar mig hitta i stan. Det gjorde mig lite illa till mods. Många timmar har jag idag funderat vad jag ska göra åt saken. Nu förstår jag ju att jag inte kan göra så mycket åt saken. Den stackars ugglan har kilat vidare till den mustäta skogen i himlen.
Kanske borde jag fotografera den och skicka till någonform av fågelskådare. Förmodligen kommer detta tankeproblem hålla mig vaken inatt.

Den andra fågeldramat inträffade under kvällens promenad. Jag gick med min vanligt nedsänkta blick när jag registrerade rörelse i yttersta delen av mitt vänstra öga.
Det var en liten måsunge på marken. Nu vet alla med erfarenhet av måsar att det bara är något mindre farligt att hamna mellan en måsunge och dess mamma, än en björnunge och dennes mamma. Nu vill jag älska alla fåglar, men måsar är lite som skolans värstingar. De stör alla och ger sig på de mindre.

Ja, det var egentligen alla fågeldraman för dagen. Sett i backspegel var det kanske inte så farligt, men jag har svårt att släppa det där med ugglan.