Söndag

kyrkanMina söndagar har på senare år blivit enormt rutinmässiga: Jag tar en promenad på morgonen. När jag kommer hem sitter jag en stund med katten i soffan och läser ganska troligen lite tidningar på nätet. Därefter ägnas en del tid åt städning och kanske diskning, följt av matlagning där resultatet äts upp ungefär kring tretiden. Efter maten blir det ganska ofta en kopp kaffe och någon timmes slappande. Sedan kan det följa lite mer hushållsarbete alternativt fortsatt slappande tills det är dags för kvällens träning.

Denna söndag har hittills följt mallen. Ett litet undantag var att jag köpte en brandvarnare på Clas Ohlsson´och det brukar jag ju inte göra. Och ikväll ska jag faktiskt träffa en annan, verklig person. Det brukar jag heller inte göra.

Jag undrar när jag blev så tråkig och styrd av rutiner. Var jag inte vild och tokig när jag var ung? Tog jag inte dagen som den kom?

Jag minns faktiskt inte riktigt. Troligen var jag rätt trist redan på den tiden.

Det mest revolutionerande som hänt på sista tiden var att jag bytte frukostvanor, från att ha ätit smörgås varje morgon i 15 år till att helt sluta med det och istället ta en skål youghurt med bär. Livin on the wild side!

Bilden är för övrigt från min promenad. Jag gick i princip samma väg som vanligt.