The matchmakers

Några vänner har, helt oberoende från varandra, på sista tiden kommit med tips om tjejer de tycker passar mig. Jag tycker det är intressant att det hela inträffar så nära inpå varandra. Samtidigt får det mig att fundera vilket intryck jag gett på sista tiden. Har jag helt hängett mig åt rollen som galen kattfarbror eller ger jag bara ett ensamt intryck? Det första kan jag mycket väl tänka mig. Ibland kan det låta som att jag beskriver min egen son när jag pratar om Sigge (katten). Men det andra? Ensamvargar som jag känner oss aldrig ensamma. Nja, ok, ibland kan vi göra det men då går man bara hem till en vän, lagar lite käk åt han så har man sitt sociala batteri helt fulladdat igen för tre veckor.

När jag pratar med mina matchmaking-vänner kan jag nog låta ganska skeptisk. Jag frågar om min tilltänkta är rik, tycker om kebab och allt vad det nu må vara. Men egentligen är jag glad att ha vänner som tänker på mig och tycker att jag är en bra deal att lägga ut på förhållandemarknaden. Hoppas de får bra betalt.

Oh well, nog om det. I dag har jag faktiskt varit social. Det är inte likt mig att vara social två helger i rad sådär, men en kollega ringde och jag beslutade mig för att han var värdig att äta min Korvstraganoff. Vi åt den och kollade på sydkoreansk krigsfilm. Sämre kvällar kan man ha. Bättre också troligen.