I find this pinteresting

När jag var på E-commerce summit i Stockholm var det ett amerikanskt par som talade sig varma om Pinterest. De tyckte det drev extremt mycket trafik till sin sajt/sina sajter.

Pinterest är bildinriktat. Man länkar exempelvis till en sajt med en ”Pin it button” och skriptet låter dig då välja mellan flera bilder, om det finns flera på sidan ifråga. Sedan kan man få ”Likes” och ”Repins”. Jag har märkt att jag får flest ”Repins” när jag länkar till någon halvrolig bild. Jag har alltså provat det. Det är i första hand för min egen del, för jag tror inte än det kan driva så mycket trafik till företagets hemsida. Men jag vet inte hur utbrett det är i Sverige.

Det är kul att prova nya saker. Man märker hur hooked man är på att bli gillad och uppmärksammad. Trots att jag ser mig själv som rätt självständig, no worries, ensamvarg är jag märkligt förtjust i när jag får en ”Repin” eller ett ”Like”. Kanske får jag förlika mig med att jag är en bekräftelsehora i grund och botten.

Jag tycker än så länge bra om Pinterest och får se hur länge jag hänger med. Jag kan se fördelen med att som företag finnas med där, men då måste det vara någon form av mervärde mer än att visa att man typ har kampanj på någon pryl. Hellre visa de mjuka sakerna, som i mitt fall hur man kanske servar en maskin, vad man ska tänka på innan den går ut på jobb och liknande-

Sedan undrar jag varför alla amerikaner verkar så säkra på scen. Det känns som att man kan slänge upp vilken amerikan som helst inför 1000 personer och de kan bara ställa sig upp och prata om hur jävla bra de är. Själv hade jag kissat på mig lite.

Och vill du följa mig på Pinterest finns jag här.