Diska eller styrketräna

Idag hade jag min egen variant av crosstraining, alltså där man tränar typ i stationssystem.

Jag började med 10 min cykling, följde upp med 15 minuters jogg, ca. 25 min styrketräning och slutligen 15 min på roddmaskinen. I morgon får jag se vad mina knän egentligen tyckte om joggen.

Och ja, jag vet: Att läsa om folks träning är lika roligt som att styrketräna själv och att styrketräna är ungefär lika roligt som att diska. Men jag har kommit på en sak med styrketräning att precis som med att diska är det jobbigast innan man gör det. När man väl håller på med det är man för trött för att orka bry sig.

Oh well. Min kära tant Påla suckar missnöjt när hon hör att jag är på väg mot gymmet. Hon tycker nog jag är för käck. Jag kan hålla med henne om att det kan låta käckt, men jag förklarade att jag tränar enbart för att hålla mig själv från dåligheter. Min karaktär är i det närmaste obefintlig och det enda sättet att hålla mig ifrån dekadensen är att träna. Jag försöker inte bli snygg för Beach 2012 eller något för ganska säkert kommer jag inte sätta min fot på en strand i år heller. Fast det skulle såklart inte göra något att bli av med några trivselkilon.

På gymmet har jag fått biljetter för att bjuda med några vänner på en veckas gratis träning. De kollade på mig som att jag hade erbjudit knark. Troligen hade de snarare accepterat knark än min dyrbara veckobiljett och möjligheten att få träna i mitt sällskap. Sedan förlöjligade de mig och sa att de aldrig skulle kunnat tänka sig att jag skulle gå runt och promota ett gym. Och ja, det får man väl kanske ge de rätt i. Det hade jag nog heller aldrig trott.